Utilitats > Bloc de notes

Senzill bloc de notes accessible des de moltes pantalles del programa, on podreu escriure les vostres notes sobre la marxa. Disposa d'una barra de tasques, un menú principal i també un menú contextual.

Podeu desar el que heu escrit mitjançant l'opció Desa o prement la tecla Control+G. També en podreu imprimir el contingut amb l'opció Imprimeix o amb Control+P.

Disposa de les funcions típiques del porta-retalls, Copia, Talla i Enganxa, així com Selecciona Tot. Amb l'opció Desfés podreu desfer el darrer canvi efectuat, i amb Buida podeu esborrar-ne tot el contingut de cop. Si us equivoqueu en buidar-lo, tanqueu el bloc, restaureu el fitxer omg-pad.txt que trobareu a la paperera de reciclatge de Windows, i obriu-lo de nou.

De manera anàloga a altres editors de textos de Windows, es poden fer servir les funcions de seleccionar text amb el ratolí i tallar-lo o enganxar-lo (prement Control) a una altra posició.

Si us calgués escriure textos amb format, feu servir la funció Textos.

Si en eixir del programa existeixen notes escrites al bloc, l'usuari en serà advertit i tindrà l'oportunitat d'entrar-hi de nou abans d'abandonar definitivament. Si voleu evitar aquesta interrupció, desactiveu l'opció Adverteix en el mateix bloc o a Configuració, Bloc amb advertiment.

En podeu canviar el color de fons a Configuració, Reixetes, Color del fons.

Tanqueu el bloc amb l'opció Sortida o prement la tecla Esc.